2010 m. lapkričio 8 d., pirmadienis

Native avalynė - pagaminta su meile Kinijoje

Įkvėpti  klasikinių ir kasdienių siluetų, bet atradę naujas itin lengvas ir patogias medžiagas, Native avalynės gamintojai kviečia į trumpą video kelionę, nušviečiančią avalynės gamyklos kasdienybę ir procesus, idėjas priverčiančius materializuotis į avėjimui paruoštus batus.

Nike 6.0 žiemos kolekcija


Praėjusią savaitę šiaip ne taip prisiverčiau, o gal net buvau priverstas apsilankyti Vilniaus prekybos ir pramogų sostinėje. Ilgai ten neužtrukau, bet net ir sparčiai žingsniuojantį mane spėjo pasivyti gerai pažįstamas ir labai mėgiamas kvapas, kurio paviliotas atsidūriau Nike parduotuvėje.

Meilės kupinomis akimis nardžiau tarp stovų ir varvinau seilę prie batų sienelių, laižiau naujas Nike Dunk batelių spalvas ir apsvaigęs vos nepraėjau nedidelio, tačiau labai ryškaus action sport kategorijai dedikuoto stovo, ant kurio išvydau visiškai šviežią ir tik šį sezoną pristatytą Nike 6.0 snow rūbų kolekciją.

Dėl neaiškių priežasčių kolekcija nebuvo pilna, tačiau net ir iš kabojusių gaminių buvo aišku, kad kuriant ją buvo stengiamasi kuo efektyviau panaudoti ilgus metus kauptą Nike Snowboarding, Nike 6.0 ir Nike Sportswear departamentų patirtį. Vėliau paaiškėjo, kad pagrindinės kolekciją kūrusių dizainerių užduotys buvo įsiklausyti į pajėgiausių šiandienos sportininkų norus bei pastabas, perprasti jų požiūrį į rūbus bei jų funkcionalumą ir sukurti tokius gaminius, kurie padėtų jiems kasmet siekti vis aukštesnių sportinių aukštumų.

Nike 6.0 snow rūbų kolekcija - tai šiuolaikinėmis technologijomis aprūpintos, patogios ir lengvai komplektuojamos striukės, kelnės bei kiti viršutiniai rūbai, kurių dalis, atsižvelgiant į opią globalaus užterštumo problemą, buvo gaminama iš perdirbtų žaliavų.