2011 m. vasario 3 d., ketvirtadienis

Pirmas indoor skate parkas Lietuvoje


Ką tik Facebook gelmėse aptikau žinutę, jog Vilniuje, buvusio "Geležinio Kablio" patalpose, įsikurs pirmasis uždaras skate parkas Lietuvoje. Informacijos apie projektą kol kas mažoka, bet iniciatyva daugiau nei sveikintina ir žemiau pateiktame video reportaže rodomi vaizdai patvirtina, kad darbai Kablyje tikrai vyksta.

Google Art Project


Naujienos iš Google stovyklos. Vakar oficialiame šios IT gigantės blog'e buvo pranešta, kad startuoja dar vienas virtualus projektas, kuris interneto ryšiu į mūsų namus atgabens daugiau nei 1000 vertingiausių pasaulio meno kūrinių ir leis aplankyti garsiausius planetos muziejus.

Projektas vadinasi Art Project ir jo veikimas yra paremtas jau anksčiau Google sukurtos ir iki šiol plačiai naudojamos bei tobulinamos Google Street View technologijos principu. Esminis skirtumas nuo pastarosios yra tas, kad Art Project atveju keliomis kameromis nufotografuotas visapusis vaizdas yra formuojamas pastatų viduje.

Šiuo metu technologija leidžia vartotojams nemokamai virtualiai keliauti po šalis bei jų miestus ir tyrinėti net septyniolikos svarbiausių pasaulio muziejų eksponatus. Nekantraujat savo akimis įvertinti tai, apie ką čia rašiau? Tuomet spauskit nuorodą apačioje ir čiupkit Google Art Project jums dovanojamus raktus nuo didingiausių planetos meno archyvų.

http://www.googleartproject.com