2010 m. gruodžio 16 d., ketvirtadienis

World snowboard day 2010


Už lango, gatvėse ir net batuose tikra žiema. Dienomis kaip gandrai klampojam po pusnis, vakarais įsikibę į automobilio vairą čiuožinėjam gatvėmis, o savaitgaliais... savaitgaliais aišku snieglentėmis raižome Lietuvos, kaimyninės Latvijos ar Lenkijos kalvų šlaitus.

Kalnų Lietuvoje nėra, bet panašu, kad niekam jų ir nereikia, nes lietuviai nėra išrankūs ir dauguma jų savo kuklų troškimą mėgautis žiemos sporto malonumais pilnai patenkina Vilniaus, Anykščių, Birštono ar Ignalinos slidinėjimo trasose. Apie tuos pačius troškimus ir jų paplitimą tai pat byloja prie keltuvų sutinkamų žmonių gausa bei snieglenčių sportui dedikuoti, dažnai rėmėjų dėmesio nesulaukiantys, bet visgi kasmet vykstantys renginiai.

Štai vienas įdomesnių renginių yra pasaulinės snieglenčių sporto dienos arba kitaip WORLD SNOWBOARDING DAY minėjimas, kurį jau penktus metus organizuoja ir kitus tai daryti skatina Europos Lentų Sporto Industrijos Gamintojų Asociacija (European Boardsports Industry Manufacturers Association).

Šiais metais pasaulinis dienos minėjimas vyks gruodžio 19 d. ir jame su 140 atskirų renginių dalyvaus net 36-ios pasaulio šalys. Dalyvių sąrašas tikrai solidus, o solidumo jausmą dar labiau sustiprina Lietuvos vardas jame. Taip taip, Lietuvos, šalies, kurioje nėra nei vienos kalno vardo vertos kalvos, bet yra žmonių, kurie entuziazmo vedami ryžtasi ypatingai senas žiemos sporto tradicijas turinčių šalių būryje iškelti ir savo šalies vėliavą.

Jau šį sekmadienį įvyksiantį renginį, kaip ir kasmet, organizuoja jungtinė Skaters.lt, X-Club ir Chuwak komanda, kuri visus snieglenčių sporto mėgėjus šiemet kviečia rinktis į lietuviška "World Snowboard Day" ambasada tapsiantį Ignalinoje įsikūrusį Lietuvos Žiemos Sporto Centrą. Planuojama, kad renginys prasidės 12 val., o programoje, organizatorių teigimu, numatyta daug balto sniego, profesionaliai, bet jaukiai paruoštas kliūčių ruožas, gera nuotaika, dar geresnė muzika, geriausi draugai, šilta arbata, konkursai, prizai, daug kitų linksmybių.

Skamba visai neblogai, ar ne? Norėdami daugiau sužinoti apie apie pasaulinę snieglenčių dieną spauskite ČIA, o apie Lietuvoje organizuojamą minėjimo renginį daugiau informacijos ieškokite ČIA.

Susitiksime ant kalno, chuwakai!

P.S.: renginys skirtas išskirtinai snieglentininkams