2010 m. gruodžio 15 d., trečiadienis

Baltijos Elektronika '10 tikrai pavyko


Praėjusį šeštadienį praūžė pirmoji Lietuvoje elektroninei muzikai ir naktiniam gyvenimui skirta konferencija Baltijos Elektronika '10. Jos metu į Nacionalinę Dailės Galeriją susirinkę aktyviausi vakarėlių kultūros puoselėtojai dalinosi savo pasiekimais bei aptarinėjo problemas, su kuriomis dažniausiai susiduria muziką kuriantys ar vakarėlius organizuojantys asmenys. Atvirų diskusijų metu daugumai pažįstami veidai kartu su svečiais iš Estijos bei Latvijos bandė apžvelgti minėtos kultūros raidą bei nubrėžti jos ateities kontūrus.

Konferenciją organizavo kolektyvas Partyzanai.com ir elektroninės muzikos portalas DJ Scene.lt. Mano akimis, renginys tikrai puikiai pavyko, nes diskusijų temos buvo įdomios ir aktualios visiems naktinio gyvenimo dalyviams. Bijojau, kad galbūt pranešėjams ir diskusijose dalyvavusiems grojikams, vakarėlių organizatoriams bei klubų savininkams pritrūks iškalbos, bet mano didelei nuostabai beveik visi iš kalbėjusių gan rišliai dėstė mintis ir atskirus žodžius puikiai jungė į protingus sakinius.

Beveik aštuonios konferencijoje praleistos valandos prabėgo kaip geras vakarėlis. Tikiu, kad renginys tikrai augs ir taps kasmetiniu, o tiems, kam neteko jame gyvai sudalyvauti siūlau pažiūrėti LTV ir radijos stoties Opus3 video reportažą.

Fujiya & Miyagi - Yo Yo


Trečiadienis. Kuo jis kitoks? O gi tuo, kad vis labiau ryškėjančiame buto horizonte matau mišku kvepiančios kalėdinės eglutės kontūrus.

Nuotaika gera ir gal net jau šiek tiek kalėdinė, bet kalėdinių dainų klausytis dar visai nesinori, todėl siūlau susipažinti su mano šiandienos muzikiniu atradimu, kurį sukūrė britų indie grupė pavadinimu Fujiya & Miyagi.  Daina vadinasi "Yo Yo" ir joje mane sužavėjo ne tik garsai, bet ir vaizdai, kuriuose demonstruojama įspūdinga Yo Yo žaidimo valdymo technika.