2010 m. lapkričio 10 d., trečiadienis

CHUWAK parduotuvėlė


Prieš keletą dienų mane pasiekė gandas, kad nevaržomos laisvės, hip-hop, urban ir extreme kultūrą propaguojantis lietuvių gamintojas CHUWAK Vilniuje atidarė pirmą savo vardo parduotuvę. Susidomėjau. Vakar šokau į savo juodą sportinį Ford Focus ir nulėkiau tiesiai į Paribio g. 12, kur mane pasitiko pažįstami, bet gan seniai matyti veidai ir kūnai, kuriuos gaubė ekstremaliai didelių dydžių rūbai pažymėti CHUWAK ženklu.

Tikėjausi, kad parduotuvė, kurią patys chuwakai vadina showroom'u, bus įsikūrusi Paribio gatvės zonoje esančių gamyklų gamybinėse patalpose, bet pasirodo klydau. Parduotuvėlė nėra didelė, bet pakankamai jauki ir savo interjeru bei nestandartine prekybine įranga puikiai atspindi prekinio ženklo orientaciją bei filosofiją.

Iš gan ilgai trukusio pokalbio su chuwakais supratau, kad parduotuvės paskirtis nėra vien prekybinė. Ją kūrę ir savo rankomis įrenginėję žmonės nori, kad ši vieta taptų jų atstovaujamo prekinio ženklo ir visos jų propaguojamos kultūros meka, kurioje apsilankę pirkėjai ar didmenos klientai rastų ne tik platų patogumu alsuojančių CHUWAK kelnių ar kitų CHUWAK ženklu pažymėtų prekių asortimentą, bet ir įkvėptų bei pamėgtų tą orą, kuriuo kvėpuoja visi už CHUWAK ženklą rankas keliantys žmonės.

Dabartinį parduotuvės prekių asortimentą pagrinde sudaro CHUWAK kelnės, bet jas netrukus turėtų papildyti to paties ženklo marškinėliai.  Žiemos sporto mėgėjai parduotuvėje ras ir galės gyvai pačiupinėti, pasimatuoti ar net užsisakyti pirmąsias Lietuvoje pagamintas ir kokybe bei dizainu su žymiausiais pasaulio gamintojais konkuruojančias snowboarding kelnes.

Pats savo ausimis ir akimis patyriau, kad visų čia atėjusių laukia profesionalus, bet proto neknisantis aptarnavimas, visada draugiški ir atsipalaidavę chuwakai ir karšta arbata su medum. Va.