2010 m. balandžio 19 d., pirmadienis

1948 - kol kas įdomiausia aplankyta Nike parduotuvė

















Jau beveik du mėnesius gyvenu Londone ir tik praėjusį savaitgalį  susikaupiau žygiui į miesto kultūros ir pramogų židinį Shoreditch rajoną su tikslu aplankyti unikalią Nike Sporstwear prekėms dedikuotą parduotuvę pavadinimu 1948.

Shoreditch vietovė nuo dabartinių mano namų yra gal tik 20 minučių kelio pėsčiomis ir jos gatvėmis pasivaikščiot tenka vos ne kas antrą dieną, tačiau neatsižvelgiant į visą tai nusprendžiau apsidrausti ir vakarą prieš įsimečiau į telefoną Google Maps žemėlapius, kurie ne ką ir te pagelbėjo, nes man jau esant parduotuvėje vis dar bandė įtikint mne, kad neva turėčiau dar eiti, dar sukti į kairę, po to į dešinę ir t.t.

Taigi, parduotuvę radau ir tai, ką pamačiau manęs tikrai nenuvylė: parduotuvės grindys ir įėjimo zona išklota Nike Grind danga, kurią Nike gamina perdirbdama senus batelius. Skelbiama, kad šios parduotuvės grindims iškloti prireikė net 15000 batelių porų. Galingas skaičius!

Prekybinė įranga ir jos laiptuotas išdėstymas kuria jausmą lyg būtum nedideliame universaliame stadione. Parduotuvės lubose neoninių šviesų pagalba sumontuoti futbolo stadiono kontūrai, kurie kartu su bėgimo takus primenančia danga dar kartą pabrėžia sporto šakas, kurioms gamintojas skiria ypatingai didelį dėmesį.

1948 parduotuvė, kurios dizainą kūrė The Wilson Brothers dizainerių komanda nėra tradicinis prekybos taškas. Tai greičiau dviejų erdvių galeriją, kurioje eksponuojami didžiausią vertę ir gilią istoriją turintys Nike Sportswear kategorijos gaminiai. Šioje erdvėje ne tik eksponuojamos ir lyg tarp kitko parduodamos Nike prekės, čia taip pat vyksta naujausių gaminių pristatymai bei gamintojo propaguojamai laisvalaikio kultūrai artimi renginiai.

Šiuo metu parduotuvėje gausu su futbolu susijusių laisvalaikio prekių, nes artėja vasara ir kartu su ja pasaulio futbolo čempionatas Pietų Afrikoje.

Tikrai verta aplankyti!

1948
Arches 477-478
Batemans Row (tarp Shoreditch High ir Curtain Road gatvių)
Shoreditch
London
EC2A 3HH





























 

1 komentaras: